ZOL opnieuw beste Limburgse ziekenhuis volgens Newsweek

ZOL opnieuw beste Limburgse ziekenhuis  volgens Newsweek
woensdag, 09 mrt 2022

Het toonaangevende Amerikaanse magazine Newsweek plaatst Ziekenhuis Oost-Limburg op plaats 11 in de ranking van beste Belgische ziekenhuizen. ZOL staat hiermee net zoals vorig jaar bovenaan de Limburgse rangschikking. “Wij zijn zeer trots op dit resultaat, des te meer omdat deze meting gaat over de periode van de COVID-19 pandemie. De cijfers bewijzen dat we sterk genoeg waren om ons snel aan te passen aan de nieuwe uitdagingen die de pandemie met zich meebracht zonder in te boeten op kwaliteit”, zegt algemeen directeur Erwin Bormans.

Voor de vierde keer op rij stelde Newsweek een rangschikking samen met de beste ziekenhuizen ter wereld. De 2.200 ziekenhuizen die in de lijst zijn opgenomen, komen uit 27 landen waaronder ook België. De ranglijst met beste ziekenhuizen voor België telt 22 algemene en universitaire ziekenhuizen.

“Veel medische instellingen worstelden in de loop van de pandemie met nieuwe uitdagingen, maar wat 's werelds toonaangevende ziekenhuizen onderscheidt, is hun voortdurende vermogen om patiëntenzorg van de hoogste kwaliteit te leveren en kritisch medisch onderzoek uit te voeren, zelfs terwijl ze zich concentreerden op de strijd tegen COVID,” aldus de Newsweek-uitgever.

De criteria die Newsweek hanteerde voor de rangschikking zijn:

  • aanbevelingen van ‘peers’ gebaseerd op een bevraging bij meer dan 80.000 artsen, ziekenhuismanagers/-directeurs en professionals uit de gezondheidszorg;
  • tevredenheidsscores van patiënten;
  • medische KPI’s met betrekking tot patiëntveiligheid, ziekenhuishygiëne en kwaliteit van zorg.

Voor elk ziekenhuis werden in elk van de drie categorieën scores berekend en gewogen: peer-aanbeveling (50% nationaal, 5% internationaal), patiëntervaring (15%), medische KPI's (30%).

Meer info? Klik hier voor het artikel op de website van Newsweek.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg