ZOL opent innovatief interventioneel centrum

 ZOL opent innovatief interventioneel centrum
dinsdag, 05 jan 2016

De medische disciplines interventionele cardiologie, elektrofysiologie, interventionele radiologie en vaatheelkunde, werden samengebracht in één interventioneel centrum. Door het samenvoegen van deze diensten in één grote eenheid, zal de patiëntenzorg verder verbeterd worden.
De patiënt met een aandoening van de bloedvaten  (=vasculaire aandoening) krijgt niet alleen een up-to-date behandeling door een multidisciplinair team maar zal ook opgevangen worden in een comfortabele en mooie dagkliniek waar veel aandacht is voor privacy.

Het nieuwe interventioneel centrum telt zeven interventiezalen, een recovery en een dagkliniek. Alle interventiezalen zijn uitgerust met de meest innovatieve, hoogtechnologische apparatuur. ‘Neusje van de zalm is de hybride zaal voor specifieke procedures als klepinterventies die kan omgevormd worden tot een operatiezaal’ zegt algemeen directeur Erwin Bormans. ‘Dit heeft vele voordelen, bijvoorbeeld als de verschillende disciplines samen een ingreep moeten uitvoeren of wanneer een patiënt acuut geopereerd moet worden. De zaal is immers in het interventiecentrum gelegen en er hoeft geen rekening gehouden te worden met het programma van het operatiekwartier.’

Er werd ook veel aandacht besteed aan de uittekening en inrichting van de dagkliniek.
De dagkliniek telt 12 comfortabele privékamers. De patiëntenflow is logisch, ergonomisch en patiëntveilig georganiseerd.

Dr. Mathias Vrolix, interventionele cardiologie: “Ik ben erg tevreden met dit centrum. We beschikken nu over één platform met functiemetingen, raadplegingen en interventies voor cardiologie dicht bij de hospitalisatieafdelingen. Dit heeft heel wat voordelen voor de cardiovasculaire patiënt en maakt het werken efficiënter.”
“Het interventioneel centrum is eigenlijk de handtekening van het elan dat het ZOL de laatste jaren opgebouwd heeft en de evolutie die het ziekenhuis de laatste tien jaar gemaakt heeft. Ik ben dan ook erg trots dat we dit gerealiseerd hebben en beschouw het een beetje als mijn levenswerk.”

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg