Tweedehands boekenverkoop voor Bokonzi

Tweedehands boekenverkoop voor Bokonzi
dinsdag, 24 nov 2015

Deze week voeren wij in het ZOL opnieuw campagne voor ons partnerziekenhuis in Bokonzi (Congo). Memisa België steunt deze campagne onder het motto “BEVALLEN is geen kinderspel” waarbij wij de strijd aanbinden tegen de schrijnende moedersterfte in Congo.

Op woensdag en donderdag (25 en 26 november) vindt de traditionele tweedehands boekenverkoop ten voordele van Bokonzi plaats, in de inkomhal van campus Sint-Jan.
Er zijn boeken te koop van 1, 2 en 3 euro. 

Maar onze samenwerking gaat nog verder dan dat. Wij slagen er in om, samen met de plaatselijke artsen en verpleegkundigen, de totale basisgezondheidszorg te ondersteunen. We staan daarbij elk jaar voor de uitdaging om een centraal gelegen hospitaal (120 bedden) en 20 gezondheidscentra te onderhouden, uit te rusten en te bestaffen. Bijkomende projecten die dankzij onze steun worden gerealiseerd zijn momenteel:

  • Vorming van een arts in oogheelkunde
  • Vorming van een arts in volksgezondheid
  • Uitrusting oogheelkunde
  • Studiebeurzen voor 6 verpleegkundigen
  • Installatie van koelkasten en diepvriezers op zonne-energie voor bewaren vaccins
  • Financiering van de onderhoudsdienst van het ziekenhuis
  • Onderhoud van 3 mechanische drinkwaterpompen rond het ziekenhuis
  • Selectie en verzending van tweedehands medisch materiaal

Ondanks de moeilijke werkomstandigheden ter plaatse blijven we sterk geloven in de huidige vorm van samenwerking met ons partnerziekenhuis: ons partnerschap garandeert basisgezondheidszorg voor meer dan 200.000 mensen: zonder onze samenwerking verdwijnt de gezondheidszorg voor deze bevolking; de samenwerking is zeer persoonlijk en wij beslissen samen met ons partnerziekenhuis over de prioriteiten bij de aanpak van de gezondheidsproblemen; de financiële steun verloopt zonder omwegen: rechtstreeks naar of voor Bokonzi, met een transparante boekhouding; de financiële steun wordt uiterst efficiënt benut.

memisa.be

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg