Coronavirus (Coronavirus COVID-19)

Coronavirus: informatie

Bezoek

Klik hier voor de actuele bezoekregeling van ZOL. U vindt er onderaan de pagina ook de bijzondere regeling voor bezoek aan patiënten met Covid-19.

Algemene ​informatie

Voor algemene informatie over het coronavirus verwijzen we u graag door naar de website van de overheid. Er werd vanuit de overheid ook een telefoonnummer 0800 14 689 geopend. Heeft u daarna nog vragen of bent u bezorgd, dan neemt u best (telefonisch) contact op met uw huisarts.

Jammer genoeg circuleren er ook veel fake verhalen rond corona Covid-19. Daarom is Gezondheid en Wetenschap gestart met een fact check over alles wat er rond Covid-19 verschijnt. U kan de updates checken via deze link:
https://www.gezondheidenwetenschap.be/dossiers/alles-over-corona

Meertalige informatie

Informatie in meerdere talen vindt u op https://integratie-inburgering.be/corona-meertalige-info.

Voorkom de verspreiding van virussen

U kan een aantal eenvoudige maatregelen toepassen om de verspreiding van griep-, corona- of andere virussen te voorkomen.

  • Zeker doen: was regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) de handen met water en zeep. Hoe je best je handen wast, zie je hier.
  • Moet u hoesten? Doe dat in een papieren zakdoekje of in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes bij het niezen of snuiten en gooi ze weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Blijf zeker thuis als u ziek bent. Ga niet naar het werk.
  • Vermijd zelf nauw contact met zieke personen.
  • Bij symptomen van hoest, kortademigheid of koorts vragen we u om het ziekenhuis niet te bezoeken. In dat geval neemt u best contact op met uw huisarts.

Huisartsen

Wordt u als huisarts geconfronteerd met een verdachte patiënt dan volgt u best de richtlijnen zoals voorgeschreven door de overheid.

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg