Afdelingen

Tijdens uw hospitalisatie zal u opgenomen worden op de dienst C25. Bezoekuren C20: 11.30 tot 20 uur.
Klik hier om een filmpje van een inschrijving voor opname te bekijken.

Het verpleegkundig team

Onze verpleegafdeling staat onder de leiding van hoofdverpleegkundige Nicole Engelen. Samen met haar team zal zij u voorbereiden op uw operatie. Nadien zal dit team klaarstaan voor uw verdere verzorging en begeleiding tot u voldoende hersteld bent om het ziekenhuis te verlaten.

Onze kinesist Wouter zal bij uw terugkeer op de afdeling onmiddellijk starten met uw revalidatie.

Caroline, onze diëtiste, zal uw bestaand eetpatroon bekijken en bijsturen waar nodig. Ze zal u verder begeleiden in uw nieuwe voedingsschema.

Onze sociaal verpleegkundige Werner, zal u maximaal ondersteunen bij ontslag. Waar nodig regelt hij mantelzorg of een eventueel kortverblijf in een hersteloord.

Het operatiekwartier

Onthaal

Bij aankomst in het operatiekwartier wordt u verwelkomd door het team van de onthaalbalie die uw identiteit zullen controleren alvorens u door te verwijzen naar de operatiezaal.

De planning en organisatie van onze operatiezalen valt onder de bevoegdheid van hoofdverpleegkundige Ilse Snoeks.

Operatiezaal

In de operatiezaal wordt u opgevangen door de anesthesist en een team van verpleegkundigen.

Instrumentisten

Tijdens de ingreep worden de chirurgen geholpen door een team van verpleegkundigen die specifiek getraind zijn voor hartoperaties

In het kader van de robotchirurgie kregen zij een bijkomende, uitgebreide training in zowel binnenlandse als Amerikaanse cardiochirurgische centra.

Het team van perfusie

Bij bepaalde ingrepen dient het hart stilgelegd te worden. U wordt dan aangesloten op een hartlongmachine die de functie van hart en longen tijdelijk overneemt.

Ons toegewijd team van perfusionisten is verantwoordelijk voor de bediening van de hartlongmachine en de bescherming van het hart tijdens de ingreep. Naast hun klinisch werk zijn ze ook wetenschappelijk actief om vooraan te staan bij de nieuwste ontwikkelingen in deze gespecialiseerde zorg.

Intensieve Zorgen

Onmiddellijk na uw operatie wordt u getransfereerd naar de dienst Intensieve Zorgen (I.Z.) waar u 1 à 2 dagen zal verblijven. Bezoekuren Intensieve Zorgen 2: van 13.00 tot 13.30 uur en van 19.00 tot 19.30 uur.

© 2023 Ziekenhuis Oost-Limburg