Dr. Wim Bouckaert

Foto dr. Wim Bouckaert

 

Dr. Wim Bouckaert

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie
Kliniekhoofd, Obesitas Chirurgie
Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk, campus Sint-Jan – Genk, ZOL Genk, campus Sint-Barbara – Lanaken, en ZOL Maas en Kempen – Maaseik)

Board member Belgian Society for Upper GI Surgery (BSUGIS)
Lector aan PXL Hogeschool – Departement Healthcare

Dr. Wim Bouckaert is ruim 20 jaar chirurg. Naast algemene en abdominale heelkunde, heeft hij zich in het bijzonder toegelegd op de heelkunde in de bovenbuik (slokdarm en maag) en de bariatrische of zwaarlijvigheidschirurgie.

Dr. Wim Bouckaert volgde zijn opleiding geneeskunde aan de KULeuven. Zijn opleiding tot Algemeen Chirurg deed hij onder de leiding van Prof. Dr. Gruwez en Prof. Dr. Broos aan het Universitair Ziekenhuis Leuven.
 
Nadien behaalde hij een getuigschrift van Bijzondere Bekwaming in de Abdominale Heelkunde in het UZ Leuven onder de leiding van Prof. Dr. R. Kerremans en Prof. Dr. F. Penninckx. Hij werkte jaren als staflid op de dienst Abdominale Heelkunde in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.

In oktober 2020 startte hij als staflid op de dienst Abdominale Heelkunde in het Ziekenhuis Oost-Limburg.
In het ZOL is dr. Bouckaert actief algemeen en abdominaal chirurg en als kliniekhoofd van het Obesitas Centrum.

Dr. Bouckaert werkt sinds 2014 als Lector aan de PXL Hogeschool – Departement Healthcare, waar de hij de vakken anatomie, fysiologie en ziektenleer doceert in de Bachelor opleiding Verpleegkunde.

De raadpleging is voorzien in ZOL Maas en Kempen 089 50 57 10, en ZOL Genk, campus Sint-Jan 089 32 60 20

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg