Dr. Kim Govaerts

Foto dr. Kim Govaerts

 

Dr. Kim Govaerts

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie
Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk, campus Sint-Jan – Genk, ZOL Genk, campus Sint-Barbara – Lanaken, en ZOL Maas en Kempen – Maaseik)

Lid van ESSO, SSO en ASCO
Nationaal vertegenwoordiger van ESSO Young Surgeons and Alumni Club (EYSAC), sinds 2018

Dokter Kim Govaerts behaalde haar diploma als arts met grote onderscheiding aan de Universiteit Hasselt en KULeuven in 2010. Haar verdere specialisatie heelkunde genoot zij via het Universitair Ziekenhuis van Leuven (Manama Algemene Heelkunde 2016, grote onderscheiding) in ZOL Genk, AZ Groeninge Kortrijk, Jessa ZH Hasselt en UZLeuven. Gedurende 4 jaar maakte zij (o.a. als voorzitter) zeer actief deel uit van de Belgian Association of Surgical Trainees (BAST), waarbij zij als mede-oprichter van kadavercursussen voor chirurgen in opleiding fungeerde.

Dr. Govaerts was gedurende een jaar resident colorectale chirurgie in het UZ Leuven. Vervolgens was ze fellow en uiteindelijk consulent cytoreductieve chirurgie (CRS) & hypertherme intra-peritoneale chemotherapie (HIPEC), evenals rectumchirurgie te Basingstoke (Verenigd Koninkrijk). Tot slot was ze ook gedurende enkele maanden actief in Malmö (Zweden) om zich verder te bekwamen in complexe rectumchirurgie (pelvische exenteraties).

Sinds oktober 2018 is dr. Govaerts actief op de dienst Algemene en Abdominale heelkunde van het Ziekenhuis Oost Limburg waar ze zich niet alleen toelegt op algemene heelkunde (galblaas, liesbreuk, navelbreuk, etc.) maar vooral een speciale interesse in het gehele gamma van colorectale pathologie en oncologische chirurgie, inclusief CRS en HIPEC voor peritoneaal gemetastaseerde ziekte. Deze laatste zeer specialistische chirurgische interventie betreft een aparte diagnostische en therapeutische aanpak waarover minder consensus bestaat dan bijvoorbeeld een andere door haar geliefde niche: rectumchirurgie. Vandaar dat dokter Govaerts gedurende de laatste jaren niet alleen haar aandacht heeft gericht op het chirurgisch maar ook op het wetenschappelijk aspect van tumoren (met aantasting) van het buikvlies. Zo heeft zij hierover meerdere artikels en boekhoofdstukken geschreven en recent zeer actief bijgedragen aan de ontwikkeling van internationale richtlijnen voor diagnostiek, behandeling en opvolging van mesothelioma en pseudomyxoma peritonei van appendiculaire origine. Momenteel is zij nog steeds op internationaal niveau zeer actief betrokken in optimalisatie van dergelijke zorg.

De raadpleging is voorzien in ZOL Genk, campus Sint-Jan 089 32 60 20

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg