Dr. Dennis Wicherts

Foto dr. Dennis Wicherts

 

Dr. Dennis Wicherts

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie
Kliniekhoofd, Hepato-Pancreatico-Biliaire chirurgie
Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk, campus Sint-Jan – Genk, ZOL Genk, campus Sint-Barbara – Lanaken, en ZOL Maas en Kempen – Maaseik)

Lid van IHPBA en E-AHPBA

Dr. Dennis Wicherts is een Nederlandse chirurg die sinds 2018 werkzaam is in Genk. Hij is volledig opgeleid tot chirurg in Nederland en deed daarna een vervolgopleiding HPB chirurgie (lever-, pancreas- en galwegchirurgie) in Amsterdam, Nederland en Southampton, Engeland.

In 2011 behaalde Dr. Wicherts zijn PhD “New strategies for advanced colorectal liver metastases: no more a fatality”. Het onderzoek beschreven in deze thesis werd uitgevoerd in het Centre Hépatobiliaire in Parijs en richt zich op nieuwe behandelstrategieën voor patiënten met colorectale levermetastasen.

In 2018 slaagde Dr. Wicherts voor het Europese examen voor HPB chirurgie (Fellow of the European Board of Surgery). In 2019 behaalde hij zijn licentie voor robotchirurgie (DaVinci Console Surgeon).

Vanaf begin 2018 is Dr. Wicherts werkzaam in het ZOL in Genk waar hij zich met name bezig houdt met lever-, pancreas- en galwegchirurgie. Tevens verricht hij complexe buikwandchirurgie en meer algemene abdominale chirurgie. Indien mogelijk gebeuren de operaties zoveel mogelijk minimaal invasief (als kijkoperatie of met de robot).

Dr. Dennis Wicherts publiceerde tot op heden 40 wetenschappelijke artikels. Hij is betrokken bij meerdere nationale en internationale studies op het gebied van HPB chirurgie en buikwandchirurgie.

De raadpleging is voorzien in ZOL Genk, campus Sint-Jan 089 32 60 20

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg