Dr. Anne Dams

Foto dr. Anne Dams

 

Dr. Anne Dams

Dienst Algemene, Abdominale en Oncologische Chirurgie
Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL Genk, campus Sint-Jan – Genk, ZOL Genk, campus Sint-Barbara – Lanaken, en ZOL Maas en Kempen – Maaseik)

Dr. Anne Dams behaalde in 1987 met grote onderscheiding haar diploma als dokter in de genees-, heel-, en verloskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL).

In 1993 studeerde ze af als algemeen chirurg aan de KUL. Tijdens deze opleiding spendeerde ze 1 jaar in Zuid-Afrika alwaar ze zich specialiseerde in de pediatrische abdominale heelkunde.

Sedert 1993 is ze werkzaam als abdominaal chirurg in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) te Genk en Lanaken. De dienst abdominale heelkunde van het ZOL is recentelijk gefusioneerd met de dienst abdominale heelkunde van het Ziekenhuis Maas en Kempen (ZMK), zodat dr. Dams nu ook daar consulteert en opereert.

In 1993, wanneer dr. Dams afzwaaide van de KUL, stond de laparoscopie nog in haar kinderschoenen. Desalniettemin was dr. Dams reeds vanaf dag 1 een grote voorstander van deze techniek waarin ze inmiddels een bijzondere expertise heeft opgebouwd.

Daar waar ze aanvankelijk alle domeinen van de abdominale heelkunde bedreef, is dr. Dams nu voornamelijk actief in de colo-rectale heelkunde, dit zowel wat maligne als benigne pathologie betreft, alsook in de functionele bekkenbodem pathologie waar zij een ware tandem vormt met collega dr. Pennings, werkzaam bij de dienst urologie van het ZOL. Recentelijk werd de samenwerking met collega dr. Vandijck, Uroloog bij het ZMK , ook een feit.

Het spreekt voor zich dat de routine procedures zoals (lap) galblaasresecties, (lap) liesbreukherstel, (lap) correcties van een hernia diafragmatica en proctologie ook tot haar expertise behoren. Daarnaast heeft dr. Dams in de loop der jaren ook een bijzondere expertise opgebouwd in de heelkunde bij prematuren, neonaten en kinderen

Anne Dams heeft een raadpleging op de campus St. Jan (Genk) en campus Maas en Kempen (Maaseik), alsook in haar privépraktijk op de Oude Postbaan 54 in Genk (089 30 85 20). In haar privépraktijk is ze ook werkzaam als expert in de evaluatie van lichamelijke schade. Ze behaalde dan ook recentelijk met grote onderscheiding het diploma Master in de verzekeringsgeneeskunde en de medische expertise aan de KUL.

De raadpleging is voorzien in ZOL Maas en Kempen 089 50 57 10 , en ZOL Genk, campus Sint-Jan 089 32 60 20

© 2024 Ziekenhuis Oost-Limburg